Lite bättre idag...

Har mått lite bättre idag, försökt att inte tänka på det som hänt. Men nog har tankarna ändå flygit iväg till ställen dom egentligen inte borde flyga till.
Har iallafall fått sagt det jag ville få sagt och det kändes skönt även om reaktionen av det var jobbigt att se.

Imorgon åker vi till Pajala, ska faktiskt bli skönt att åka dit och komma bort härifrån. Kanske lyckas få lite gladare tankar i huvudet då...

Sitter just nu och halvsover vid datorn, måste hålla mig vaken såpass länge tills hunden vaknar så jag kan gå ut en sista gång med han innan jag får sova.
Men tror det tar ett tag till innan han vaknar, han snarkar nämligen just nu.. (!)

Hoff, sov sött allihopa. Det ska jag också försöka göra inom en snar framtid...

Snö i massor!

Jösses vad mkt snö vi har fått, och mer kommer det.
Tycker lite synd om Hälge, han har så svårt att ta sig fram, gå kan han inte, han måste skutta sig fram.
Men matte var snäll nu och sopade upp en liten bana vid huset som vi kan gå på, men så som det snöar nu så lär den vara igensnöad nästa gång vi går ut...

Fick skratta mkt åt Hälge idag när vi var ut, han insåg att det var lättare att lyfta benet när han skulle kissa, men det hjälpte inte så mkt eftersom snoppen ändå var nere i snön, såg så roligt ut :)

Hujja, vill ut och promenera med honom nu när det inte är så kallt ute, men måste vänta tills dom har plogat lite mer...

Nu är han igång och biter på gardinerna, måste stoppa han...

Tung dag.

Idag har det varit en riktig tung dag, gråtit många tårar men är samtidigt glad, allt hade kunnat sluta mkt värre. Men det är ingen idé att älta det som hänt, gjort är gjort och nu ska det fokuseras på det som är bra.

Hunden har varit lugn hela för-och eftermiddagen, men nu kvällen vart han skogstokig. Har precis kommit in med honom, försökte gå och promenera med honom så han får gå av sig lite och bli av med lite energi. Det slutade med att en av grannarna kommer ut och ber mig sluta plåga hunden. Anledningen till detta är att Hälge gnällde och skällde ute och ville bara in, men för den skull kan man ju inte gå in, han måste ju bajsa och kissa ute.
Vi lyckades gå nåt steg fram och sen vände han om och gick fler steg bak. Glad var han inte över att matte ropade "kom nu!" och drog lite lätt i kopplet.
När han väl gjort sina behov och började gå fot med mig, så vände vi om och gick hem. Jag orkade helt enkelt inte slita o dra i kopplet hur mkt som helst, men väntade med att gå hem tills han löd mig och gick brevid mig...

Visst är han en helt underbar hund, men ibland (då han inte lyder) så blir jag less. Men måste ju ändå tänka på att han ändå bara är 9 veckor ännu och en valp.
Ibland funkar det så himmla bra, men andra gånger funkar det inte alls.
Tror Hälge märkte nu när vi kom in att matte inte var glad på honom, han la sig i bädden nästan direkt och där ligger han än också...

Var glad över det du har, på en sekund kan du mista allt!


Så skönt!

Idag insåg Hälge att han inte måste stiga upp vid 4-5 tiden för att pissa och bajsa.

Nej, han väntade på att husse skulle väcka honom kl. 6 ist.

I like!

Det innebar att jag fick en skön sovmorgon till kl.6 (husses alarm sätter igång då).

Husse gick ut med voffsen, gav föda åt honom o sen åkte han till jobbet.

Då passade Hälge på att vara ännu snällare mot matte, han gick o la sig igen och vaknade inte förrän vid 8 tiden (tror jag).

Igår så fick Hälge träffa en helt ny människa igen och  det gick superduper bra! Nu var han inte ens avvaktande, utan gick direkt och nosa och hälsa på den nya människan :)

Hälge har också kommit på idag ett nytt sätt att busa på, genom att hämta mattes skor och föra dom till hans bädd.
Visserligen biter han inte på skorna, han bara nosar, men ändå. Mina dojjor ska han inte röra!

Hälge har nu legat o vilat en stund, så jag tror jag ska ta en liten powernap jag också, innan han ska ut och göra sina naturliga behov.


Torsdag.

Nu är det torsdag och nya äventyr... eller inte. -21 grader har vi, vilket är ruskigt kallt. Tycker lite synd om Hälge när vi måste ut, men vi går ju bara korta svängar.

Igår trotsade Hälge varje gång vi skulle ut, han ville inte vara ute. Men idag har det gått väldigt bra, inga sura miner, lite har han väl gnällt med det har jag full förståelse för när det är så kallt.

Komandot "ligg" börjar han förstå mer och mer, fungerar väldigt bra nu, om han får mkt beröm, vilket han också får.

Igår upplevde jag en väldigt härlig sak med hunden, vi skulle ut och då kom grannen också ut med deras hund. För första gången hamnade inte svansen mellan benen när dom hälsade, Hälges svans var som en propell och det var verkligen härligt att se!
Han har ju börjat ta för sig mer och mer, och testar även oss nu. Han har nog fått för sig att det är han som bestämmer, så vi måste tyvärr vara ganska hårda med honom nu så han förstår att läget inte är så.
Jucka på husse har han också försökt, dock tror jag inte han har gjort det mer än 1 eller 2 ggr. Också ett sätt att visa att det är han som "bestämmer".
Försöker också få honom att inse att han inte alltid kan vara i centrum, som nu tex. Han gnäller och vill upp i mattes famn, men icke. Vill ju gärna gå ner på golvet och busa med honom, men han måste inse att matte och husse inte alltid kan vara med han.
(nu la han sig vid mina fötter ist)

Jag vet att mkt om min vardag nu handlar om Hälge, och ni kanske anser att jag "tjatar" om han, men saken är den att jag har inget annat på gång i mitt liv just nu. Hälge är mitt centrum, även om jag inte kan visa det till honom.

(nu började han gnälla igen...)

Måndag.

Idag har jag o vovven varit ensamma, dvs husse for på jobbet. Mycket gnäll och ylande när husse for, men sen blev han på bra humör igen.

Har tränat komandot "ligg" med honom idag, gick förvånansvärt bra, han snappade snabbt upp vad det innebar, dock vet jag inte om det fastnade, men vi ska öva lite mer ikväll med husse.

Har förberett middagen också- köttfärsbiffar o så tror jag vi kör på pottimos till. Längesen vi åt det, så det börjar bli dags.

Hälge har också fått träffa Madde och Max idag. Gick ganska bra, men hade nog gått bättre om han inte varit så trött då.

Nu ligger han och sover, sovit snart en timme. Han börjar väl vakna till snart, då går vi ut på en kissapaus.


Såhär sött brukar han ligga och sova. Undra om det är en så jäkla skön ställning?


Söndag.

Tidig uppstigning idag igen, upp vid 5-tiden med Hälge så han fick kissa. Sen blev det lite bus och lite frukost. Efter det ut igen o försöka få han och bajsa, dock var han inte nödig... Så det blev nannadags igen, och ut igen efter 2-3 timmar och sen sova igen.


Hälge har fått börja lära sig ordet "sitt" och jävlar, det funkar! Är helt imponerad över hur fort han lär sig.
Nu kan han både "sitt" och "kom".

Dock har har börjat trotsa lite, speciellt när vi går ut. Men vi mutar han med lite kulor så går det bra.


Nu ska vi dricka kaffe, och jag ska ta en ipren samtidigt, har lite skallebank..


Sötnosen är hemma!

Igår hämtade vi hem Hälge.
Fd ägarna var jättetrevliga, Hälges föräldrar var sociala men samtidigt lugna. Det är ett gott tecken!

När vi gick in i huset (efter att vi hälsat på mor och far) så vart det bus och stoj med alla 8 valpar. Härliga små krabater, hade kunnat ta hem allihop!

Bilresan hem gick jättebra med Hälge, han sov 90% av vägen. Han varken kissade eller bajsade på hela resan.
Lite gnäll i ca. 2 min när vi satte oss i bilen, men sen vart han lugn och somnade.

Väl hemma så tog det bara en liten stund innan han började äta och busa, vilket är jättebra! Han har inte visat nå tecken alls på oro/ängslan.
Natten gick också bra, han gnällde till lite då och då men direkt man visade sitt ansikte och tittade på honom så somnade han om.
Vid 5-tiden så klev han upp och drack vatten och piggnade till, då vart det brådis ut, tyvärr var inte jag snabb nog så det hände en liten kissolycka på tidningspappret, dock hann jag avleda honom, så han kissade inte så mkt.
Bara 2½ gång har han kissat inne, aldrig bajsat inne.
Väldigt duktig är han!!
Och redan har han börjat lära sig ordet "kom".

Nu ligger Hälge på sin bädd och Gubben brevid. Dom har nyss varit ut och sen busade vi lite, så nu är vi trötta hela bunten!
Känns verkligen jättekul att ha en hund här hemma, lite overkligt på ett sätt.

Kan bara säga att jag är väldigt imponerad och stolt över hur fort Hälge anpassar sig. Verkligen en klok hund!

Hälge, here we come!

Närsomhelst kommer Gubben hem från jobbet, då åker vi och hämtar Hälge.
Åh, lilla hjärtat, snart är du hos Husse och Matte.

(Vet att ni redan sett denna bild, men har tyvärr inga andra ännu...)


Värdelös dag...

Idag är jag trött, grinig och allmänt irriterad...

Kanske beror på att jag somnade vid 4 på morgonen och vaknade vid 9-tiden... Sen var skönhetssömnen över.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, har bara en riktigt dålig dag idag. Hoppas den blir bättre när Gubben kommer hem från jobbet...

 

3 dagar kvar :)


Måndag & Tisdag.

Måndag

Var på möte med min handläggare på arbetsförmedlingen. Jättesnäll farbror.
Pratade i över en timme med honom om jobb, erfarenhet, skola, abf´s hemsida osv.
Fick även rekomendationen att ta en jobbcoach, så nu har jag 43 st. företag att välja mellan. Värsta av allt är ju att abf inte kan säga vem som är bäst för eftersom dom inte får påverka mitt beslut. Så hur fan ska man veta vem som är bäst?
Skulle även ansöka till a-kassan eftersom dom har ändrat sina regler över hur mkt man måste jobba, så jag ska ansöka om a-kassan också. Dock måste jag göra det innan sista december för då slutar dom med dom nya reglerna...


Hade Emilia med som sällskap till abf eftersom vi sen skulle ut på stan en sväng, men när mötet tog så länge så var vi bara en snabb sväng på stan. Vi var båda less och hungriga...

Tisdag
Suttit i tele hela halva dan och försökt hitta rätt ställe där jag ska ansöka om a-kassa.
Jag skulle ju inte ringa till facket, utan till nå arbetslöshetskassa... Men det var ju bara så mkt tjov där så tillslut ringde jag facket och nu är mina papper påväg hit...
Ska även ringa min chef som jag hade i Boden så jag får ett nytt anställningsbevis därifrån. Min har, konstigt nog, försvunnit eller så har jag aldrig haft en. Men jag tror mer på att den är borta eftersom jag alltid varit så noga med att ha alla papper hemma.

Har även tvättat lite kläder idag och städat lite, dock väldigt lite, eftersom hela dan har gått åt att prata i tele...
Ska börja med maten på en stund också, köttbullar med makaroner, grönpepparsås och stekt ägg. Väldigt gott och lättlagat!

Nu är det inte heller länge kvar tills Hälge får komma hem. Otroligt hur fort tiden har gått, nyss var det kanppt 3 veckor innan vi fick hämta han och nu är det bara 4 dagar. Egentligen får vi hämta han redan på fredag, men det blir så sent om vi ska åka efter kl. 16 då. Hälge bor ju ändå ca. 5 mil söder om Umeå.

Nej, om jag skulle ta en powernap innan jag börjar med maten. Har blivit jättetrött på senaste tiden, men det beror ju på att jag sover så dåligt. Igår somnade jag på soffan på kvällen, sov kanske 1 timme, men ändå vart jag inte piggare av det....
Fast att ta en powernap är inte heller så bra ifall jag skulle bli lite piggare av det. Då sover jag ju ännu sämre på natten... Svårt val. Tror jag väljer att gå runt som en zombie här hemma tills det blir nanna dags.
Måste också försöka börja vända på dygnet, när valpen kommer funkar det inte att lägga sig och sova vid 2-3 på natten och stiga upp vid 11-12. Nej, det blir istället att stiga upp vid 5-tiden antar jag. Iallafall första tiden...


Lördag.

Idag har man varit i Niemisel och ritat tomtar med Mia.

Var ganska kul, men det blev tillslut lite långtråkigt när man höll på i flera timmar.

 

Nu sitter vi hemma och tar det lungt.

Ätit några goda mackor och bara tagit det lungt.

Kanske fixa bort alla sladdar som löper längst golvet så inte Hälge biter sönder dom.

Nu är det ju bara en vecka kvar så har vi honom här hemma.

LÄNGTAR!


Hälge´s prylar.

Har ju inhandlat en del till Hälgen nu och som jag lovade igår så skulle ni få bilder. Varsegoda!

Hans skitsnygga säng i fejkläder/galon.

Smått och gott.

Hans temporära halsband med plastnitar och bjällra.

Mat- och vattenskål.

Nu är det bara hunden som saknas!! 8, ev. 7 dagar kvar :)

Bilder.

Nu är det juletider hemma hos oss!





Mycket svart och vitt som ni ser, but that´s the way we like it!


Hundprylar.

Nu är allt inhandlat och klart för voffsingen. Dock är inte maten köpt, det väntar vi med tills vi vet vad Hälge är van vid.
Svärisarna har också inhandlat lite prylar till vovven så vi inte behöver ta med oss allt när vi åker upp. Tackar så mkt för det!
Sen har Hälge även lite julklappar väntandes på honom från Charles. Dock får vi inte säga nåt till Hälge! :)

Bilder på prylarna vi köpt kommer imorgon!


Nu blir det film (Natt på museét 2) samt lite snacks.


Deprimerad.

Nu får det räcka. Jag är less på att det alltid är jag som ska lösa alla problem och ta emot all skit. Jag måste också få unna mig lite iallafall, och direkt jag tänker göra det, då blir det "världens undergång".

Jag vill lösa dessa problem, och ni kan inte säga att jag inte försökt. Men jag blir less när inte ni bryr er. När inte ni bryr er, varför ska jag? Och varför är det alltid jag som ska lösa allt, som om jag vore nån jävla fredsmäklare? När jag pratar med er o försöker lösa problemen blir ni bara sura på mig o säger att jag inte ska lägga mig i. Om jag inte lägger mig i, då bryr jag mig inte enligt er.
Tydligen kan jag aldrig, oavsett vad jag gör, vara er till lags.

Och som en av er sa, att jag är falsk och värdelös, gör att jag tappar all ork och lust till att hjälpa er. Inse fakta, jag har ställt upp i vått och torrt. Jag har gjort det ena med det andra utan att ens kräva ett tack.

Är det för mycket att begära att ni också hjälper mig att lösa våra problem?

Nu har jag iallafall en ljusglimt i mitt liv som jag tänker fokusera på och han heter Hälge.

Snart får du komma hem till oss, lilla älskling.


Voi voi.

Är mitt uppe i julstök. Har fixat nästan allt klart i köket.
I vardagsrummet har jag bara att byta gardiner.
Har även tagit och vikt lite tvätt, tvättat en maskin med tvätt, haft snabbesök osv.
Det jag inte hunnit med idag är äta, och känner att det börjar bli lite behövligt just nu. Magen kurrar som om det vore jordbävning. Eller blir det med magbävning..?


Aja, ska väl fortsätta nu och stöka. Stryka gardinerna till vardagsrummet...
Jag verkligen hatar att stryka, speciellt dessa gardiner från Dollar Store som jag har jättesvårt att få rynkfria.
Kanske bara jag som inte kan stryka?


Hälge.


Här sitter Hälge och biter på nå äckligt "gosedjur".


Hälge blir biten i svansen...


Syskonkärlek.
Redan här ser vi vem som är bäst!


Här sover han med sin syrra.



Nu är det inte länge kvar tills våran guldklimp får komma hem. Då blir det bus och stoj, kiss och bajs på golvet osv.

Men fy bubblan så underbart!


Lista.

Jag pratar: ofta med mig själv.
Jag tycker om: att mysa framför en bra film med älsk.
Jag avskyr när folk: petar sig i öra/näsa när man sitter och fikar. Spec. om dom sen torkar av sig på duken!
Min första vän heter: första riktiga, eller första lossas?
Kärlek är: nåt som många ibland inte förstår sig på.
När jag borstar tänderna: använder jag pyttelite tandkräm eftersom jag spyr av löddret annars.
När jag lagar mat: blir jag alltid stressad.
Jag tänder på: mkt ljus när jag är ensam hemma. Oftast bara stearinljus.
Det sexigaste yrket är: elektriker. Bara för att Robban är det... ;)
Det är charmigt när: folk tror dom får mig att "förstå", haha :D
Jag är rädd för: den dagen som alla säger aldrig ska komma.
Den värsta känslan är: ensamhet. Men snart är det slut på det!
Den bästa känslan är: när man vet att man har åtminnstonne en person som man kan lita på.
Jag är bäst på: att inte vara seriös.
Jag är sämst på: att vara seriös. 
Om jag va ett djur skulle jag vara: en kackerlacka.
Jag kommer alltid att: ha tatueringen kvar.
Det finaste som finns är: tända ljus då det är mörkt ute.
I somras: jobbade jag nästan 3 månader! WOOHOO!
Sist jag grät var: väl kanske lite onödigt, men min värld rasade samman HELT.
När jag vill tänka går jag: inte speciellt mkt, nej.
När jag bakar så bakar jag: alltid för mkt så man får ge bort lite. 
Min mobiltelefon är: en budgetmobil som funkar. Faktiskt.
När jag vaknar på morgonen: har jag hemsk andedräkt. Men vem fan har inte det?
Innan jag går och lägger mig: räknar jag ALLTID ner från 100 minst 100 ggr.
Just nu tänker jag på att: detta tog längre än vad jag trodde, betydligt mkt längre..!
Bebisar är: söta.
Idag har jag: inte hunnit göra så mkt eftersom klockan inte är så mkt.
Ikväll ska jag: se Fula Betty och Desperata Hemmafruar! 
I morgon kommer jag: förhoppningsvis att hitta ett liv.
Jag vill verkligen: ha hem Hälge NU.

RSS 2.0