Väntar och väntar.

Nu tycker jag att det ska komma lite folk hit. Sitter fan ensam o väntar. Jag vet ju att dom är snart framme, närsom helst faktiskt. Alkoholtanden har börjat ila lite, hihi. Nejdå, men en öl ska man väl kunna ta :)

Hoff, nu kom en bil, undra om det var dom? Knappast....
Äh, jag ids inte skriva mer, hujja. Jag är som less, har ont i ryggen efter att jag satt o spela patians i flera timmar. Så kan det gå, men jag vet att det försvinner snart.

Adjöken, fröken Svensson.

Pokerface.

Den låten är på rix FM nu, därav titeln på detta blogginlägg.
Ja, men då kan ni ju gissa vad jag gör. Lyssnar på Rix Fm och skriver blogg. Väntar även på att Emilia ska komma. Hon är snäll, kommer och håller mig sällskap nu när jag är ensam hela dan o kvällen. Det är najs med såna vänner :)

Ja, idag är det fredag vilket innebär att Micke, Elin, Simpe & Antte kommer till oss. Resten av gänget skulle visst jobba hela helgen, så dom kunde inte komma :( Nåja, det blir fler fester med dom.
Har även tagit en dusch nyss, luktar mumma nu. Men håret blev helt konstigt, fluffigt o stripigt. Hmm, ids inte göra nåt åt det nu, kanske plattar till det sen nångång till kvällen.

Ja, nu sitter Postila o förfestar med Mats. Dom slutade kl. 14 idag för dom från hans jobb blir bjudna på middag och sen skulle dom spela golf på Golfgarden ikväll. Så får se när han kommer hem och hur han kommer hem. Jag har ju ingen bil. Tar han inte taxi så får vi väl åka o hämta han sen när "dom där" kommer ;)
 
Hoff, vad ont i magen jag fick. Undra om det beror på att jag är hungrig? Säkert. Ska väl ta mig lite fil innan Emilia kommer, annars väntar jag till middagen. Ska bjuda Emilia på middag, köttfärssås och spagetti. Det duger. Ids inte laga mat själv nu, så jag tog upp från frysen. Ska bara koka pastan till så blir det hyvens.

Oj oj oj, nu skrev jag mkt meer än vad jag trodde att jag skulle göra. Hade ju som inte så mkt att dela med mig, trodde jag, ja. Se så fel man kan ha.

Min fot gör fortfarande ont efter att flygande Kurtti ramlade på den. Gör väl inte så ont när jag vilar foten, men direkt jag börjar gå nägra steg så svullnar det upp och börjar värka och då börjar jag och halta. Får se nästa vecka hur foten är, om man måste fara till läkaren med den. Men jag tänker iallafall avvakta över helgen. Tror ju knappast att nåt är brutet, men som Kristina också sa så kan det vara nåt med brosket. Och henne ska man tro på när det gäller sånt, hon är ju bara en termin från att vara sjuksköterska :)

Nej, nu ska jag ta lite fil, sen koka kaffe o sen snacka en massa skit.
Har fortfarande inte kommit på vad jag ska ha för tröja på mig imorgon. Elin skulle ta med en Eddie Meduza hood till mig som jag kanske ska låna. Annars blir det väl skjortan. Mycket att göra inför en sån kväll. Ska tillochmed måla mina naglar röda! Det du! :)

Nå niin, kuulema. Heippa hej.

Snart, snart, snaaaaaaart!!

Imorgon kommer alla!! Fan vad kul det ska bli! Hoppas nu bara att det blir +30 som dom lovat under helgen. Skulle vara kanon.
Har förberett lite hemma till imorgon, har faktiskt bara diskat alla glas vi har på en hylla i köket. Det är jäkligt många glas, men nu skiner dom som stjärnor :) Ska även dra en vals med dammsugaren också, när jag ids. Mat borde jag också börja laga om en timme, typ. Men vet inte vasd jag ska laga. Postila vet jag ju inte när han kommer hem när han ska fixa bilen... Hoff. Borde städa dasset också.

Jag har fått en fundering, vad tusan ska man ha för tröja på under LC? Hmm... Kanske kör toppless? Haha!
Ska även kolla hårfärg idag när vi far o handlar. Ska se om jag hittar nån färg som attraherar mig.

Nej, nu kommer jag då inte på nå mer o writa down. Bye.

Pang! Pang! Pang! osv...

Igår fyllde jag 20. Grattis till mig! :)
När Postila kom hem från jobbet igår så frågade jag vars min present var, nyfiken som man är. Nej, han hade inte den med sig. Vi skulle nämligen åka nånstans o jag var tvungen att ha ögonbindel o hörselkåpor på mig när vi åkte hemmifrån. Tror du inte att jag blev jävligt nyfiken då, va!? Jaha, det bar iväg o jag försökte hänga med i bilen vars vi var på väg, men Postila tjorvade bort mig helt. Han böt fil hit o dit o jag nästan blev yr. Nåja, det var bra musik i hörselkåporna, så jag började sjunga med :) Sen stannar vi bilen, o Postila säger att jag inte får hålla på o skrika, jag burkar tydligen göra det. AAARRGH! Hehe... Aja, vi knallade en bit, kände att vi gick på grus, så jag hade inte det blekaste aning om vars vi var. Helt plötsigt så drar Postila i min tröja, så jag stannade o kände att han gick iväg. Stod där som ett fån o funderade vars fan jag var nånstans. Då dras mina hörselkåpor bort o jag hör en okänd röst säga "Hallå, hallåå, hallååååååå". Fort som fan drog jag bort ögonbindeln o såg en man jag aldrig sett förut. Vilken chock! Kollade runt o såg att vi var på en skjutbana. Jag skulle få skjuta pistol! :) Sköt med 3 olika, först en vanlig 22:a, 357 Magnum o sist en 44 Magnum. Det var kuligt! Första vapnet var skoj o skjuta på, sköt på en tavla, fick en 10:a!  Mitt i prick! Har tavlan hemma ifall nån inte tror mig. Andra vapnet var lite kraftigare, så jag sköt bara 5 skott. Men fick ner flodhästen som jag skulle skjuta på. Sista vapnet avfyrade jag bara ett skott på, höll på o dratta på arslet! Men fick ner flodhästen där också. Roligt som fan var det! vill dit igen. Haha, fick ju skratta som en tok med första vapnet, sköt iväg ett skott o tomhylsan flög under min tröja rakt mellan pattarna! Snacka om att det brände! Har ett litet rött märke än också. Har även en tomhylsa från varje skott som bevis till dom som inte tror mig. Och även en film då jag skjuter.
Gårdagen var helt suverän, hade inte kunnat ha en bättre dag igår. 

Kristina var också förbi igår, det var skoj o träffa henne. Träffar ju henne så sällan nu för tiden :( Vi måste bättra oss på det!!

Aja, idag har jag tagit oskulden från Bolaget också. Handlade lite dricka till LC. 3 dagar kvar! Jävlar vad kul vi ska ha!! Vill att det ska vara fredag nu så alla kommer.
Var med Emilia idag, båda två var jättehängiga o trötta. Så hade jag skallebank också, men det blev lite bättre efter våran lilla promenix. Fick ett så fint kort av henne, var tvungen o krama om henne då :)

Nu fick jag skrivkramp. Elin, logga in på msn så kan vi spela sten, sax & påse! ;)
Bye bye.

Precis, just så.

Helgen slut, är i Luleå nu. Kom igår kväll. Antar att dom få stackarna som läser min såkallade blogg vill ha en uppdatering om vad som hänt sen onsdag, då vi åkte till Pajala. Håll till godo!
Onsdag: Åkte som sagt till Pajala. For i princip direkt till Greus o satt där hela halava natten. Sen hem o nanna kudde.
Torsdag: Det var väl samma sak där också, satt väl hela dan hos Greus. For sen på kvällen o basta i Knutis stuga ute i skogen. Drack även en o annan folkis o grilla korv. Karlna hoppade i bastun o vad händer? Jo, en jävla massa skrik! Tydligen var det väldigt varmt där. Sen springer Kurtti ut o ramlar. Sen kommer Simpe, som lyckas hålla sig på benen. Kurtti stiger upp o ramlar igen, in i bäcken/ån eller vad det nu var för slags vattendrag. Simpe var ju också o plaska lite. Sen tillbaka till bastun. Så höll dom på. Även Bubben var o plaska, men det missade jag för jag var o pinka bakom utedasset, hehe :) Jaja, männen har bastat klart, jag o Elin stod på tur. Står o väntar på att dom ska byta om klart. Kurtti kommer o ramlar på den ruttna brädan på min fot. Jag kan säga att det är inte rekomenderat att få en 100kg Kurtti över foten. Slutade i en massa spya, usch.. Aja, jag o Elin bastade sen o efter ett tag så for vi hem.
Fredag: Åkte till Far o fiska. Gick inte så bra. Fick en stor en på, men den släppte o jag fastna i vassen med spinnaren o så rycker jag tills linan gick av. Sak samma, tänkte jag. Jag gick till grillplatsen o gjorde upp eld istället så vi fick grilla korv. Då kommer Far dit också, o drar med sig regnet. Så det var bara ao packa ner allt o åka hem, vilket vi gjorde. På kvällen vet jag faktiskt inte vad vi gjorde... Satt säkert hos Greus.
Lördag: Suttit hos Greus för en gångs skull! Halsat kaffe o spela kort är nu nåt som jag kan kalla mig själv för expert på. Tack Elin, för ditt stöd! ;) Bastade på kvällen, dock inte i Knutis stuga. Efter bastun skulle vi till Greus igen, men då möter vi dom på  vägen dit, Elin, Elin & Sonja skulle på party så jag hakade på. Väl framme på festen så fick vi lite tråkigt, alltså Elin, Sonja o jag. Elin satt kvar o halsa alkohol. Fy på dig!  Nåja, vi 3 stack iväg på äventyr i Pajala. Slutade med att vi satt hos Svenni tills Gubbarna kom o plocka upp oss. Spännande till max!
Söndag: Satt en liten stund hos Greus. Sen hem o käka. Sen åkte vi till Luleå. Möttes av en Cilla som skulle sova hos oss. Det gick bra.

Nu är det måndag morgon o jag sitter här helt ensam. Cilla har åkt på mötet o Bubben är på jobbet. Jag måste sätta igång o städa o tvätta kläder, men jag känner att jag måste få lite energi först. Ska rosta en macka o sleva i mig lite lååångfil.
Heippahej

Idag blir det pyn.

Fick ett samtal från Patientnämnden idag. En gubbe som ringde o hörde om det hörts nåt från Sunderbyn, men det blev ett negativt svar. Så han skulle skicka en anmälan till dom :) Fan vad han skratta när jag sa att jag misstänker att läkaren fått licensen från ett flingpaket. Haha... Nåja, hoppas det hörs nåt nästa vecka. Dom på patientnämnden verkar ju iallafall ta sitt jobb allvarligt, till skillnad från vissa andra.

Åh, vad jag önskar att det vore LC nu i helgen. Vi blir en hel hög här oss då, Micke & Elin, Simpe & Elin, Kurtti & Moa, Antte & LillMicke. Och så vi då, förstås :) Ska bli skoj. Vi ska grilla, dricka massa öl, bada, åka bil, se på utsällningen o dricka lite mer öl :) Huwa, så kul vi ska ha det!

Snart åker vi till Ergona också. Kanske ska vara en sväng till Far o fiska. Hade vart skoj o få en liten firre :) Och självklart träffa Far också då.. Och lilla Pilkku, min skitunge :) 

Hoff, kan inte diskmaskinen bli klar snart... 

Aja, ska dra nu, drar väl en liten sammanställning av vad man gjort där uppe på söndag, eller nångång nästa vecka.
Heippa 

En prinsess saga.

Det var en gång en liten, liten, prinsessa med jätte, jätte långt, grönt hår. Hennes lockar var så lockiga att det lockade till sig folk från hela världen. Alla ville se dessa gröna lockar.
Prinsessan att en dag på en vacker, röd fotölj i en underbart, glänsande klänning i vitt guld. Hon lät alla titta på hennes lockar, men den här dan var annorlunda. Hon hade nämligen inte lett en enda gång idag. Varför? -Jo, hon var ledsen. Hon ville ut och se världen! Hon ville bli av med sina lockar! Hon ville hitta sig en man som hon kunde gifta sig med!

Samma natt beslöt sig prinsessan för att smita hemmifrån, från det jättestora slottet. Hon gick ner till stallet och hoppade upp på ryggen på sin alldeles egna vattenbuffalo. Denna buffalo var ingen vanlig buffalo, han kunde nämligen flyga. Så prinsessan och buffalon flög iväg för att se världen.
När natten började glida mot morgon beslöt sig prinsessan att dom skulle landa vid en liten lada på en öde äng. Så det gjorde dom. Hon hittade massor med bruna bönor i burk och började laga sig lite mat medan buffalon betade på ängen. När dom båda var mätta och belåtna tog dom sig en liten tupplur, men prinsessan kunde inte sova. Hon kunde inte sluta tänka på sina gröna lockar. För att få tankarna på annat håll började hon leta runt i ladan efter något att platta till lockarna med. Hon hittade först en hammare, men lockarna blev inte raka av det. Sedan hittade hon en spade, men inte det heller hjälpte. Efter lite om och men hittade hon ett gammalt strykjärn. Men strykjärnet var så varmt så hon tappade den på elden som hon gjorde upp tidigare i berättelsen (du vet, det där med bruna bönorna). Försiktigt, utan att bränna sig, tog hon upp strykjärnet från elden, men prinsessan snubblade och tappade strykjärnet på sitt hår!
-AAAAAAAH! MITT HÅR BRINNER, skrek prinsessan.
Buffalon vaknade och kom till räddning, men när buffalon väl var framme så märkte prinsessan att hennes hår inte alls brann. Hennes lockar hade istället blivit raka. Äntligen hade prinsessan fått rakt hår!

Prinsessan och buffalon fortsatte sin resa under natten. Dom flög genom stjärnorna, genom gatorna och lyckliga var dom över att vara fria. Men när natten började glida mot morgon så var det dags igen att rasta. Men var skulle dom landa? Det fanns ingen öde äng med en lada på, det fanns ingen skogskoja. Det fanns bara vatten och på vattnet fanns det hus. När solen kommit upp blev det brottom att landa så igen skulle se en flygande buffalo. Dom landade på något som såg ut som en ö, utan att veta om den var öde. Det fanns en liten, liten skoja där så prinsessan gick dit in medan buffalon började bada.
-Vem där, sade en röst inne i kojan.
-Det är jag, prinsessan.
En man kom fram till prinsessan. En man med vackra ögon, kolsvart hår och i skägget. Prinsessan kunde inte slita sina ögon från denna vackra man. Mannen kunde inte slita sina ögon från prinsessan.

Ja, ni kan säkert gissa slutet om ni orkat läsa hela historien.
Heippa

Patientnämnden.

Vilken bra och duktig kvinna jag lyckades få tag i på patientnämnden när jag ringde dit. Väldigt hjälpsam och trevlig.
Har ju dom senaste dagarna tjorvat med Försäkringskassan och försökt få en operation på finska sidan, men har nu pratat med patientnämnden som förhoppningsvis kan hjälpa mig att få en remiss till ett annat län. Hoppas nu att min operation räknas ín i vårdgarantin. Gör den det så då har det gått över 90 dagar, vilket innebär att jag har rätt till en remiss i ett annat län eller land. Med hjälp av patientnämnden (om operationen räknas till vårdgarantin) kommer jag få en operation vars som helst, där jag får snabbaste tiden, helt enkelt. Kanske blir i Danmark, Finland, Ryssland eller nån annanstans i Sverige. Får väl se.
Hon skickade iallafall ett brev till Sunderby Sjukhus för att ta reda på om min operation räknas inom vårdgarantin, hon berättar också om hur dåligt bemött jag blivit, att jag allltid får svaret "tyvärr, vi kan inte göra nåt" och att läkaren sagt till mig när jag kontaktat honom om att smärtan bara blir värre och han svarade också "tyvärr, jag kan inte göra nåt". Måste typ vara deras mest använda fras på Sunderbyn.

Men nu känns det lite bättre iallafall, jag slipper för en gångs skull ringa upp mitt mobilkonto för att få svar på en enkel fråga. ÄNTLIGEN hjälper nån mig! Fattas väl då bara att atroskopin inte räknas in i vårdgarantin, vilket det egentligen inte görs eftersom det ses som en undersökning, men eftersom ortopedläkaren lovat att dom lägger in nå stiftliknande saker i handleden samtidigt (om det då är midcarpal instabilitet) så borde det ju inte räknas som en undersökning, utan om behandling och då ska det räknas in i vårdgarantin. Får väl bara se då hur Sunderbyn ser på saken. Säkert inte som jag, bara för att slippa tjorva med en massa papper och en remiss nån annanstans.

Har ju som inte bloggat på länge, har inte haft nåt att dela med mig. Nu hade jag lite att skriva om iallafall.
Var i måndags på Tuna o hälsa på Emilia. Vi tog en jätteskön promenad längst vattnet och snacka massa skit. Det var kul att hinna träffa henne innan hon åkte utomlands. Nu sitter hon säkert vid en strand o solar, fan vad avundsjuk jag är men Emilia förtjäna att åka bort ett tag, så hårt som hon jobbar.
Tog en promenad med Postila (!) igår också. Gick längst viken här i Svartöstan. Det var jättefint här, hittade badplatsen också. Vattnet var inte så kallt som jag trodde, men ännu lite för kallt för att bada i, jag menar, lite av isen finns ju ännu kvar, haha... Men nästa månad, då tror jag det blir ganska lagom för att ta sig ett dopp :)

Nej, nu måste jag hinna städa lite innan jag börjar med maten. Ska laga korv och makaroner idag, Postila gav det som ett önskemål igår kväll, så.. Längesen vi åt det, faktiskt.

Heippahej!

Audi 100 vs. VW Golf

Hmpf, gick inte så bra för Pärlan, men det var bara för Golfjäveln fick ett försprång, haha :) Kul var det iallafall.

Var till Degerman igår o kolla hans nya lya. Blev lite avundsjuk, vill också ha en balkong o ett gästrum, o en betydligt myckte fräschare lgh än vad vi har nu. Nog för att den är helt okay, men det finns alltid bättre! Skulle skruva ihop nå barstolar med Johanna igår också, gick inte så bra... Haha, antingen var vi för trötta o inte fatta nåt eller så var vi helt enkelt totalt otekniska. Men men...
Dom ska ha inflyttningsparty där ikväll, så dit ska man. Funderar bara på vad tusan man ska dra på sig om man nu ska ut sen. Det är ju kanske inte som att fa ut i Pajala, direkt... Äh, det får bli som det bli. Minä en jaksa välitää.

Hoff, måste städa idag när Gubbens föräldrar kommer till stan idag. MEN JAG ORKAR INTE...! Men jag måste.... Suck...Hujja, eländes elände.

"Men gud förbannat"
Det var ett ord som hördes många gånger igår kväll.

Nej, dammtorka, dammsuga, laga mat, duscha, ta en grogg, göra sig "fin", PARTY!

Hej då-re.

Kommer inte på nå rolig rubrik. Kanske hej?

Känner mig sllö idag, kan bero på att klockan är nästan halv elva.
Vad har man gjort idag då? Jo, druckit lite kaffe med Emilia o lira lite GH med henne.. Skoj att hon kom förbi :)
Sen när hon for så käkade jag upp matresterna från igår (skulle värma det till middag idag egentligen). Så det blir att köpa hem mat istället, allt annat var ju fruset.
Sen efter maten så tog jag en dusch, så nu luktar jag mumma, haha...
Sen då? Jo, Postila somnade på soffan redan vid 18-tiden, så jag har roat mig själv vid tv:n och datorn. Skojigt värre- eller så inte...

Hade tänkt ta en bastu idag, men så kom vi på att det kanske inte var nån idé för Degerman skulle komma förbi, men det gjorde han aldrig. Så då tar vi väl bastun imorgon, om han inte kommer då... Så kul o ha en fräsch bastu här, riktigt mysigt, man känner sig mer hemma då (finne som man är, haha).

Imorgon ska jag försöka idas städa, måste som göra det när Ruth och Joni kommer. Inte för att det är stökigt här, men då har jag iallafall lite tidsfördriv. Försöker ju trappa ner lite på min städmani så det inte ligger kvar sen när man ska börja jobba. Självklart ska man ju städa då också, men inte kanske lite maniskt som jag gör nu, typ dammsuga varje dag osv... Haha...

Nej, nu kallar naturen. Hejdå.

Förbannade Sunderby Sjukhus!

Nu vill jag bara åka till Sunderbyn o skälla ut dom små idioterna som sitter där.
Dom sa att jag skulle ringa nu i veckan för att höra om dom fixat en operationstid åt mig, men när man ringer dit så får man bara ett svar från en maskin som säger "just nu finns inga tider då vi kan ringa upp dig" osv... Blir så jävla förbannad! Först lovar dom mig att operationen skulle göras i mars, men icke då. Och nu tar dom inte ens emot samtal! Förbannade skitkorvar! Men men, vad ska man göra..? Bara försöka ringa dit hela tiden o hoppas att dom får tid för sina patienter. Har sån jäkla lust att åka över till finska sidan o göra operationen där, men då är det det att man måste punta ut kostnaderna själv o sen skicka nå papper till landstinget på svenska sidan så man får pengarna tillbaka. Men jag har ju inga pengar att punta ut, så det skiter sig det också. Hoff.
Nej, ska prova ringa en sista gång innan jag dammsuger lägenheten o börjar med maten.
Lär ju vara måttligt glad när jag väl kommer fram dit. Hoff (eller ska man säga voff?).

Heippa hej

Hata måndagar!


Måndagar är nog det värsta som finns. Ny vecka, nya problem och nya bekymmer. Huj huj.
Aja, snart är väl dagen över, klockan är ju ändå (ojdå) 14.14. Länge kvar till kvällen. Suck...

Har som vanligt inget vettigt att skriva. Bara att människan består av alltingen 55-60%, 73% eller 84% vatten. Tror det var så iallafall. Hittade mkt skoj på nätet om människokroppen. Jojomen. Hah.

Nej, ska skala en morot o leka kanin sen snart börja med käket.
Heippa Hej

Helgen lite smått och kort.

NU är valborg över, jajjemen. Slitet värre, minns inte riktigt vad jag pysslat med, men drar väl nån slags slafsig sammanfattning här då.
Torsdag: Åkte till da Pixi Town. Söp loss med Simpe, som var chaff, Postila, Micke, Elin o  Sonja. Dock lämnade Elin o Sonja 140:in eftersom snuten var i farten. Så då kan ni ju gissa vilka som var kvar i bilen. Jätteskoj o sitta i bilen o supa, blev måttligt kalas. Nåja, skoj var det.
Fredag: Tvättat min bil plus 2 andra bilar. Dragit på sommarsulorna på Ådin men hjälp av Simpe, Joni o Postila. Ja, var ute hela dan o dona med bilen. Sen ppå kvällen var det dags att åka till Linda. Mukavaa, satt o peratade lite skit med henne innan Ida o hennes karl kom. Då satt vi o snacka skit med dom. Sen kom även nå folk från Kardis (?) dit, slutade med att vi också satt o snacka skit. Sen då? Dags för krogen. Åkte lite BMW o sen vart det Jernverket. Där var det faktiskt jätteskoj, inte så mkt folk ute, men dock "rätt" folk. Kvällen slutade vid halv 2 då man fick böka på en Postila så man fick plats i sängen. Sen hände en olycka i soptunnan, haha :) Alla vart som lite smådragna, hihi.
Lördag: Hmm, jag vet att vi inte söp, men jag vet dock inte vad vi gjorde. Vet bara att jag o Ruth skulle in till Pajala o ta en fika, men det var stängt.
Söndag: hände väl inte så mkt, åkte till Luleå nångång på eftermiddagen o så. Bara chill.

Nu vill jag ha mat!!

RSS 2.0