TJORVBLOGG!

Satte mig precis och kommenterade ett inlägg, det sparades inte, så jag skrev ett nytt.
Sen helt plötsligt fanns båda kommentarerna där, sen efter en stund fanns det inte nån av dom.

Fan så bloggen tjorvar ibland... Men till dig som jag kommenterade, nu vet du varför det finns 2 liknande kommentarer från mig, om det nu ens finns nån... Du kan ju plocka bort en av kommentarerna... :)

Tidsfördriv.

Jag sitter just nu och spelar Gangster City på fejjan, men måste vänta så jag får mer energy så jag kan fortsätta med mina missions. Ja, jag är en nörd. Mitt mål är att komma ikapp gubben, vilket innebär att jag måste nöta, nöta, nöta och nöta lite till. Jag är på god väg att komma ikapp han...

Idag tog jag mig en rejäl sovmorgon och sedan började jag städa. Men städningen tog slut ganska fort, dammsugaren var i garaget och gubben behövde den ännu, så nu måste jag vänta på att han blir klar med den så jag får dam-suga (inside joke).

9 minuter kvar. Ska jag skriva så länge, så blir det ett jävla långt inlägg och det orkar ingen människa läsa.
Kanske jag ska kika på lite kläder att beställa? Hmm, no money no funny. Kan ju kolla bara för sakens skull...

Hundpolare

Hoff, så trött jag är! Fast på ett bra sätt, vart slut när man tittat på hur Hälge, Lia och Dixie busat runt.
Ja, jag har haft besök idag av Sanna och hennes 2 guldklimpar :)

Gick ut på havet med hundarna först så dom fick lära känna varann utomhus, Hälge kämpade på i snön, han skulle dit Dixie skulle. Synd bara att Hälge inte har lika långa tassar som Dixie har, men han kämpade på bra. Glömde ta med kameran ut, men har lite bilder innifrån iallafall.
Lia var i början inte så mkt för att plumsa i snö, men sen jävlar började hon också stutsa runt och det såg så himla skoj ut :)

Lia ser nog ett spöke på denna bild :)
Dixie brottar ner Hälge
Alla 3 rumpor + Sanna :)

Det har verkligen varit kul när Sanna kom på besök. Alldeles för längesen sist vi sågs!!

Onödigt vetande.

På reklam för klockor är den ställd på tio över tio, för då ser klockan glad ut och då vill folk köpa klockan.



Om Barbie fanns på riktigt skulle hon ha måtten 39-23-33.



Det finns 293 olika sätt att ge tillbaka växel på en dollar.



Världens högsta snögubbe var 22,17 meter hög.


Känsliga läsare varnas!

Alldeles nyss satt jag och småfnittra för mig själv. Jag ansåg att våran lägenhet är som en gaskammare eftersom jag går runt och fiser hela tiden, blir väldigt dålig i magen av mina verktabletter.
Men rätt så snabbt slog det mig att det inte är nåt att fnittra åt, alltså gaskammare. Tänk då Hitler satte folk i gaskammare/koncentrationsläger tills dom dog. Nej, det är verkligen inte nåt att fnittra åt.

Jag anser att jag är rätt okunnig om gaskammrarna, så av den anledningen tänker jag nu googla fram fakta så jag och ni som läser min blogg får lite mer info om detta.

Här kan ni läsa lite info om bl.a om hans politiska karriär: http://www.ne.se/adolf-hitler


"De första tyska koncentrationslägren byggdes upp i samband med att Hitler kom till makten. I början var det främst socialdemokrater, kommunister, antinazister, judar och asociala som skickades till lägren." (http://hem.passagen.se/ingiberg/fakta.html)

När man talar om Hitler får nog dom flesta ordet "AUSCHWITZ" i hjärnan. Jag ska berätta lite för er vad det var för nåt.

"Från början var det ett koncentrationsläger för polska politiska fångar.

I juni 19412 utsågs Auschwitz-Birkenau till centrum för utrotning av judar i stor skala och judar från hela Europa började massdeporteras dit. Flera stora gaskammare byggdes som samtidigt kunde avliva 2 500 människor. 

När tågen stannade vid infarten till lägret gjorde SS ett första urval av vilka som skulle få leva. Under 25 procent av de starkaste och mest arbetsföra fångarna fick leva. Deras skägg och hår rakades av och de skickades så småningom till olika arbetsläger.

De övriga - sjuka, äldre, barn och gravida kvinnor skickades raka vägen till gaskamrarna. Offren var enda till slutet ovetande om vad som skulle hända. De som skulle mördas fördes till ett omklädningsrum som låg intill ett av SS kallat duschrum. De fick en "tvålbit" innan de fördes in i duschrummen. Sedan stängdes dörrarna och en SS-man, skyddad av gasmask, släppte ner Zyklon B genom taket eller en lucka i väggen.

Några minuter senare bar tvångskommenderade fångar bort liken till ett krematorium. Dessa fångar hade även till uppgift att ta till vara offrens hår och guldplomber.

Antal offer: Cirka 1 000 000." (http://hem.passagen.se/ingiberg/fakta.html)

Koncentrationslägrena mördade 9 miljoner människor, varav 6 miljoner var judar.


Mer info tänker jag inte ta fram, dels för att det är så jävla hemskt och jag blir så förbannad av att läsa detta, och även för eran skull, ni kanske tappar intresset ifall jag skriver för mkt. Om ni anser att detta är något som ni vill läsa mer om, googla fram fakta och läs som galningar.
Glöm dock inte att detta inte är något som nån bara har hittat på, detta har verkligen hänt. Så jävla hemskt och sinnessjukt!

(bilderna är tagna från google)


Tack :)

Nu blidde jag glad, 3 nya kommentarer på förra inlägget, måste vara rekord :)

Så här får ni svaren:
Tack för gratulationen, blev jätteglad :)

Jag vet inte ännu om det är ett sprinkvik eller inte. Får veta det om ca.2 veckor. :)


I´m back in the game!!!!

Om ca. 2 veckor får jag börja jobba åt Luleå kommun!

FATTA HUR ÖVERLYCKIG JAG ÄR JUST NU!!!


Fredag.

Idag vågade jag mig ut på en kortare promenad med hunden.
Sååå skönt, haft abstinensbesvär. Har ju inte fått anstränga mig i onsdags eller torsdags efter operationen, men idag så gick det jättebra.
Mår helt ok, blir dock lite lullig av verktabletterna, men tar dom till kvällen. Det är på natten som jag har som ondast i handen. Just nu känner jag inget alls.
Ska även ringa till ortopedmottagningen idag och boka en tid hos läkaren så jag får veta lite mer om vad som ev. kan ske vid en steloperation.
Skulle ha ringt om 2-3 veckor, men väntetiden är på 6 veckor, så då ringer jag idag...

Tog med kameran idag när jag på promenaden, men hade glömt på sepian på kameran, så det är kanske inte världens vackraste bilder, men sak samma.





Synd att hans öra var uppvikt på huvudet, annars hade det varit en kanonbild på sötnosen!


Pest, eller kolera?

Igår genomförde jag atroskopin. Tack, snälla rara söta Emilia för skjutsen!!!!

Var lite lullig igår så kunde inte skriva ett inlägg, så skriver den nu.

Kommer till sunderbyn strax innan 7. Går till avd. (dagskirurgiska) som anmäler mig. Får byta om och gå och sätta mig i ett undersökningsrum. Där väntade jag ca. 20-30 minuter på att läkaren kommer och ritar en pil på min hand.
Sen in i ett annat rum, fullt av sängar. Där får jag lägga mig ner i en bädd, ta 2 panodil och bli plågad.
En sköterska stack en kanyl i handen på mig, det gjorde jäkligt ont!!

Efter lite mer väntade kom en narkossköterska. Han rullade iväg mig till ett annat rum där jag skulle byta säng. Dom bäddar in mig i diverse olika lakan och täcken, sedan rullar dom vidare mig till operationsrummet.
Där får jag träffa narkosläkaren.
Han berättar att istället för lokalbedövning vill han söva ner mig, vilket då känndes helt ok pga min nervositet.
Sen berättar han att dom ska söva ner några nerver i min hand, och det gör dom via armhålan. För att komma till rätt nerv skulle dom skicka elstötar genom handen.
Utan bedövning eller nåt så sticker han en nål i armhålan på mig. AAAAAJJ!!!! Då var det en lätt bedövning han gav innan han skulle sticka mig igen och börja leta efter nerven.  Men innan det gav dom stark morfin till mig via kanylen i handen.
När han börjar leta efter rätt nerv så känner jag hur han gräver med nålen långt in i armhålan, aj aj aj. Började nästan grina av det. Men tillslut så hittade han rätt, mina nerver satt visst väldigt tätt så det var svårt för han att hitta rätt.
Sen får jag andas i en syrgasmask. Det sista jag minns är att en sköterska ber mig tänka på något trevligt.

Nästa minne är att jag ser lamporna i taket rör på sig, jag låg alltså i sängen och dom höll på att rulla mig till uppvaket. Somnade säkert om igen för sen minns jag att jag låg still på uppvaket och frös som fan, skakade tänder och bara darra. Så en sköterska drog ett täcke över mig och nåt rör under täcket som blåste varmluft. Sen måste jag ha somnat om igen. Vaknar av att narkosläkaren står bredvid mig och frågar om jag har ont, vilket jag inte hade. Så då gick han iväg.
Fick ligga en stund där innan dom rullade mig vidare till ett annat rum. Där fick jag fika (kaffe och smörgås). Får även där reda på att läkaren som opererat mig ville tala med mig, men han hade gått iväg till en annan operation och skulle vara borta några timmar. Jag får byta om till mina egna kläder och får kanylen bortplockad. När jag ska lämna avdelningen börjar det blöda som tusan från handen där kanylen suttit. Dörren vart blodig, golvet och ärmen i min tröja. Nåja, jag förblödde iallafall inte :)

Jag gick ut, ringde några telesamtal och sedan att jag och vänta i en korridor. Vid 13,30 tiden går jag tillbaka till avd. Där träffar jag läkaren och han säger att varför han gick iväg och tog en annan OP var för att man inte brukar piggna till så fort som jag gjorde. Sedan kommer han med dommen.

Det såg betydligt mkt värre ut inne i handleden än vad han trodde, men han fick diagnosen bekräftad, det är Midcarpal Instability jag har + lite broskbildning.
Det man kan göra åt detta är att alltingen inte göra nåt och fortsätta leva med smärtan, eller steloperera en del av handleden och tappa 30-40% av rörligheten. Han pratade även om ett tredje alternativ, men det har jag inte lagt på minnet vad det var...
Så nu måste jag fundera på vad jag vill, lutar mer åt ena hållet, men vill först veta hurdan slags rörlighet jag tappar osv. Om ett par veckor ska jag boka tid till doktorn där han ska gå igenom lite mer över vad man kann göra och visa på ett skelett vad som ev. kommer att ske.

Pest, eller kolera?

Vill även tillägga att alla var supertrevliga och goa mot mig under gårdagen. Stort tack till alla som tagit hand om mig!

Dagsfärska bilder.

Jag och Hälge har lekt fjortisar idag, dvs knäppt ego bilder på oss.
Här är en del av resultatet.


Något slitna?


Ansiktstvätt?


Men matte, inse att du är smutsig!!


Hunden är människans bästa vän.


Uppdatering.

Längesen jag skrev sist, har varit uppe i byn o inte haft tillgång till dator.
Eller jo, men har bara inte idas hålla på.

I byn hände det inte så mkt. Det roligaste var väl partyt på lördagen.
Det var skoj.
Ids inte gå in på detaljer.

Imorgon bär det av till Sunderbyn. Ska opereras och börjar bli måttligt nervös inför det.
Men det ska nog gå bra ändå...

Bjuder på en bild från byn. Foto taget av Jocke.


Wonderwomen and wonderdog.

Lite kyla, snarare -20, hindrar inte mig o Hälge för att ta en långpromenad. For först ut på isen, men nojig som man är så vågade jag inte knalla länge där.
Hörde ett knak o såg hur isen började spricka. Vi la benen/tassarna på ryggen o kuta upp i land.
Istället for vi på upptäcktsfärd i Svartöstan.
Faktiskt var det varm där solen sken.
Som vanligt glömde jag kameran, hade fått riktigt fina bilder på vissa ställen.
Men nästa gång!!

Ska snart börja röra mig norrut, vid 13-tiden. Innan det blir det att packa klart, käka osv.
Stackars husse får inget "välkommen hem" idag när han kommer från jobbet. Istället kommer han hem till en tom lägenhet.
Men på fredag kväll ses vi igen!

Om ni inte fått mitt sms, eller läst min facebook status (detta gäller enbart dom jag känner):
Förfest på ABF-huset på lördag. Dörrarna öppnas efter kl. 19. Välkommna!
(efteråt blir det smedjan)

Ha en riktigt trevlig helg, allihopa!

PARTY PÅ ABF!

Vi fick hyra lokalen på ABF.
Det visade sig att jag och Moa tänkte på 2 olika helger, så vi hade tjorvat lite.
Men vi fick iallafall hyra ABF på lördag.
Vi får nycklarna vid 19-tiden eftersom det är ett årsmöte där först.
MEN VI FICK HYRA LOKALEN!

Hoppas nu att det blir årets party där, utan slaggisar eller konstigt folk.
Kommer det nån som vi inte vill ha där, eller som börjar slåss eller ta sönder saker så åker han/hon ut därifrån.
Party med vissa gränser.

Nu ska jag nog ta o börja röra mig mot sängen.
Är jättetrött, packat och donat hemma nu på kvällen.
Tog på krafterna.

Men vi hörs på måndag kväll eller på tisdag!
Bjuder på en gammal bild bara för att.

Pottunokka numero yksi.


Operationen närmar sig.

Nästa vecka på onsdag ska jag genomgå en atroskopi.
Ringde dit nyss och hörde lite om bedövning och hur länge det tar.
Får lokalbedövning och ev. lite lugnande. Själva operationen tar ca. 1 timme, men sen måste man ju tänka på att förberedseln inför op. tar lite tid och så måste jag vara kvar där tills bedövningen börja släppa, så man får räkna med några timmar.
Ska vara där 7,20 så tanten där sa att jag får komma hem efter lunch, mot eftermiddagen nångång.
-suck-
Men bra iallafall att det blir gjort och att dom kan börja fundera på vad som ska göras mot min handled.

Så till helgen.
Vi hade planerat att boka ABF, men då var det redan uthyrt för en 50-års fest.
Så nu är Moa på G till att ringa Dagcentra ifall vi får hyra den lokalen, beroende på pris.
ABF är ju ett kanonställe att festa på eftersom det ligger lite utsides (alltså inte mitt i byn) och så går hyran på bara 300kr/dygn.
Få se då vad Dagcentra tar... Hoppas, hoppas, hoppas att vi får hyra det stället till ett vettigt pris!!

Imorn åker jag till Pajala, fast tar en omväg via Voullerim (eller hur det nu stavas) och så till Gällivare och sen till Pajala. Roadtrip! :)

bilder.

Som utlovat för längesen kommer det nu bilder på Hälge och Goliat när dom busar.






Slå sönder, eller bränna ner?

Idag är ingen bra dag. Där fick jag för att gårdagen var bra.

Kl.11 skulle jag ha varit på ett möte men garagedörren gick inte att öppna. Tror du ja är nå förbannad!?
Imorse gick den att öppna utan problem, men det var väl bara för att jag inte behövde bilen...

Så nu funderar jag på att slå sönder, eller bränna ner garaget. Är du på?

Såhär mår jag just nu:


Killingmachine.


Här ser han ut som en mördarmaskin, men egentligen är han jättesnäll och bara busar med Goliat.


Första tanden tappad!

Ikväll har Hälge tappat sin första tand. Mina föraningar stämde korrekt.
Han har varit jäkligt gnällig och bitig idag, men ikväll kom ju svaret till varför.

Trodde först att han hade tappat 2 st. när jag kollade lite slarvigt, men så när jag tog en ordentlig titt så visade sig att det inte var nå tänder tappade utan bara en som satt löst.
Självklart var jag tvungen o vicka lite på den, o då ramlade tanden i min hand.
Ganska häftigt :)

Annars då?
Jag skulle steka mig lite plättar/tunnpankaka till middag. Kände mig sötsugen, men ändå hungrig så jag tyckte plättar var en god idé.
Först o främst hade vi ingen mjölk hemma (det har vi aldrig) så jag körde med vatten. Var lite skeptiskt till hur smaken skulle bli, men det var helt ok.
Men sen då, av 8 plättar lyckades jag få 1 rund och 2 ner i slasken. Haha, alltså jag o steka plättar är ingen bra kombination. Sen lyckades jag också ha på fel platta, så det luktar bränt i lägenheten, hehe :)

Flummaja nummer 1.

Nu ska jag försöka orka hålla mig vaken en stund till, iallafall 1½ timme så jag kan då gå ut med hunden. Vill ha lite sovmorgon imorgon :)

God natt på er, sötisar :)

Less.

Som ni såg i förra inlägget är jag lite sugen på nya kläder.
Jag satt nu också o kika igenom, men det finns ju så mkt så jag vart less.
Varför angagera sig i att leta efter kläder, som man ändå inte kan köpa?
Totalt onödigt.

Ikväll blir jag ensam hemma. Gubben åker till Piteå igen.
Ska snart till Madde och ta en kaffe, men vad ska jag sen göra?
Spela lite Batman LEGO, om jag hittar fler missions. Satt igår ikväll o sökte efter fler banor, men hitta inga.
Vars fan hittar jag fler banor?

Näe, nu ska jag äta nåt o bya kläder (sitter i pyjamaskläder ännu) och så dra till Madde.

Peppad till max!! :D

Kläder.

Jag vill inhandla massor av kläder. Men jag har inte råd. Så jag får, istället för fönstershoppa, internetshoppa.
(fast det där låter ju som att jag ska handla)
Nåja, här får ni lite bilder på det jag vill ha, ifall ni råkas vinna en miljon, eller så.
(allt är från H&M, såklart..)





Ja, som ni ser så är det en hel del.
Och detta är bara från H&M.
Jag har ännu många internetsidor kvar att "shoppa" på.


FAN!

Jag hade skrivit ett jättelångt inlägg, men så gick det inte att publicera så allt försvann.
Glöm att jag skriver om det!

Gör det kortfattat iallafall, jag har haft en hemsk dag och Riksbygget fick höra min aggression!

Söndag & Måndag.

Söndag
Dessa dagar brukar vara en riktig pain in the ass. Man vet att dagen som kommer efter söndag är måndag och måndagar är jobbiga eftersom då startar en ny vecka som ensam hundmamma under dagarna.

Men denna söndag var faktiskt jätterolig! Jag o Emilia hade tänkt hitta på nåt, men så kom hon med den briljanta idén att fara till Jossan. Så vi stack dit, käka lite tacos (tack så mkt!) och drack kaffe och snacka lite, kollade gamla foton osv.
På vägen hem satt jag funderade på när jag sist sett Jossan, det jag kom fram till att det var alldeles för längesen!
Så hoppas vi ses snart igen.

Kvällen löd av en massa tv-spel, inte mindre än Batman LEGO. Ja, jag spelar barnspel, men vet ni hur kul det är!

Köpte en ny leksak till Hälge igår och den älskar han! :)

Måndag
Tidig uppstigning, som vanligt. Blev inte mkt sömn inatt pga allt tv-spelande.
Såg att kommunen sökte efter semestervikarier till sommaren, så då har man sökt det jobbet.
Skickade även iväg ett mejl till min jobbcoach kollega, vi ska ha en arbetsintervju imorgon som träning.
Kan ju bli skoj, men är inte så peppad. Vet inte varför, men jag är inte alls peppad nåmer till att gå dit. Känns som att man står still o gör samma sak hela tiden.
Detta har jag påpekat så därför blrjade vi nu med arb.intervjuer.

Annars då? Spelat lite Batman, såklart. Men har fastnat, vet inte vad ska jag göra eller hur jag ska göra.
Blir så irriterad av sånt, så jag tog en paus, käkade, gick ut med hunden o nu sitter jag här.
Ska nog ta och skriva ner mina styrkor (också en "läxa" från jobbcoachen) och mejla till henne. 3 styrkor och så en konkret händelse från arbetet som gör att jag kan säga att jag det och det.
Hatar att säga att jag är "ambisiös" eller "engagerad" eller "arbetsmyra"... Låter som att man skryter om sig själv.

Nej, hoff. Bäst att sätta igång.

Rolig kväll med underbar vän.

Helt klart en av mina bästa vänner.
Emilia.

Gled lite bil med henne igår kväll.
Snackade lite skit och hade allmänt trevligt.


Överlycklig!!

Äntligen har Gubben min köpt oss ett nytt x-box!
Här ska liras Guitar Hero så grannarna ringer störningsjouren och vi blir utsparkade ur lägenheten!



Me so happy!


Misslyckat.

Var till jobbcoachen idag. Lämnade såklart hunden ensam hemma.
Slutade inte bra.

Innan jag for så gick jag på en lite längre prompis med hunden så han skulle sova gott medan jag var borta.
När jag kommer hem så stinker det skit i trapphuset.
Låser upp dörren och känner att bajslukten blir värre.
Hunden hade skitit på golvet och pissat så allt var alldeles löst och äckligt.

Det blev tvätt av buren och bädden.
Inte kul!!!
Och hunden stinker också så han ska få sig en dusch så fort alla andra saker torkat så det blir lite mer plats i toan.

Hos jobbcoachen så gjorde vi klart mitt CV och pres. brev.
Så nu är det klappat och klart.

Skulle vara förbi en kvinna som sköter anställningar på kommunen och lämna in mitt CV och pers.brev, men då ville hon ha in det via mejl.
Fick inte ens träffa henne, dom sa det i receptionen.

Så jag ska mejla alla papper till henne nu.
Håll tummarna att hon blir intresserad.

Vi pratade också om arb.intervjuer med henne.
Styrkor o svagheter, vilka frågor jag anser är jobbiga osv.
Ev. nästa vecka ska jag ha en "arb.intervju" med min jobbcoach kollega.
Vi ska lossas att hon är en arb.givare och jag är sökande.
Leka lite lekar.
Mamma, pappa, barn.


Bättre med illamåendet.

Nu mår Hälge äntligen bättre i magen.
Har inte kommit nå spya sen 12-tiden och vid 15-tiden lyckades han äntligen äta.

Men nu ikväll måste jag tvätta hans filtar, skumma av soffan en gång till och skura golvet.
Det luktar inte så gott här inne...

Vi har inte gjort så mkt idag, bara lega o slappa. Har legat på golvet med Hälge när han mått dåligt så han inte blir orolig. Verkade funka, han gillade att ligga med nosen i min armhåla och sova där.

Nej, nu har magen vilat efter en otroligt god kycklingpasta, så nu är det bara att sätta igång med städandet.



Btw, la upp lite bilder till er från veckan på sötnosen. Enjoy.

Flasklek.

Husse är elak som snor min flaska hela tiden!


Men jag ska bannemig ta tillbaka den!


Oskyldigt dömd.

Jag har inte smulat sönder en hel morot på vardagsrums mattan.


Fy bubblan, vilken morgon!

Denna morgon har inte varit skoj.
Huden har haft magrensning inatt.

Spya ÖVERALLT, tillochmed på soffan.
Bajs på köksgolvet.
Kiss på gummimattan i hallen.

Matte har haft en jobbig morgon, så nu ska jag vila.
Passar på nu när hunden ligger utslagen på sin bädd.

Stackarn, han skäms över vad han gjort, men det är matte och husses fel när vi inte har vaknat när han gnällt och velat ut.

:(


Kamphund?

Nu är det nån som har fått för sig att våran lilla drevervalp är en kamphund, eller att den ska bli en kamphund.
Detta visar att du/ni inte har den blekaste om vad rasen drever är får nån slags hund, så därför får ni nu lite info om rasen.

"En drever är en ljuddrivande jakthund, en hund som förföljer viltet med kraftiga ljud så att jägaren kan följa drevet och komma på skjutavstånd. Detta är en hund med extremt viltintresse och som är väldigt uthållig och självständig."

"En drever är en jakthund och bör inte användas till annat."


Info taget från http://www.canis.se/oppdretter/rasepres.php?raseid=199

"Hundarna är i allmänhet våldsamt bekväm och inte alls aggressiv eller reserverad mot icke-familjemedlemmar."

Info taget från http://allahundraser.com/drever

Självklart kan man, om man vill göra en drever till en kamphund, men det kan man göra med vilken ras som helst. Det är (enligt min personliga åsikt) ägaren till hunden som föder upp sin hund till kamphund. Jag har svårt att tro att en valp som föds direkt blir en kamphund och/eller att mamman eller pappan till valpen lär den att bli en kamphund. Det låter väl inte rimligt i nåns öron?

Visst finns det raser som är mer inriktade mot kamphundar (te.x bullterrier, amerikansk staffordshire terrier, tosa inu, engelsk bulldog) men jag anser inte att man kan lägga dessa hundar direkt i kategorin "kamphund". Det är tyvärr valet av att göra dessa hundar till kamphundar som har gjort att raserna fått så dåligt ryckte. Ta te.x amstaffen (amerikansk staffordshiere terrier), den rasen ingår i kategorin "kamphund", men är idag mer en familjehund än kamphund.
Vad är det då som gör att dessa raser fortfarande kallas kamphundar och att alla ägare till dessa raser blir attackerade av en massa skit? -Fördommar!

Vi människor har så lätt att dömma andra människor/raser direkt vi ser dom. Ser vi en amstaff så tror vi direkt att det är en kamphund och att ägaren har noll koll på hunden. Vad gör vi då? Jo, vi korsar vägen och går på andra sidan för att inte möta denna "kamphund" som egentligen kan vara världens snällaste hund.

En kamphund (enligt min personliga åsikt) mår inte bra av att vara en kamphund. Tänk dig själv att ständigt vara stressad, aggressiv, spänd osv. Mår du, som människa, bra av att ständigt må såhär? Vad är då skillnaden med att en hund ska må så?

Jag anser inte att det är "kamphundsraserna" som ska förbjudas. Det är dom människor som är såpass dumma i huvudet och föder upp våra små guldklimpar till kamphundar som ska förbjudas.

En hund är människans bästa vän. Ta hand om din vän. Ge din vän kärlek. Behandla din fyrbenta vän, såsom du behandlar dina tvåbenta vänner!

Tänk dock på att än idag finns det tyvärr kamphundar och att du inte alltid kan se med blotta ögat vilka hundar som är det. En liten chiuaua kan i dagens läge vara uppfostrad till en kamphund.
Var försiktig när du är ute och promenerar ensam, eller med din hund.


Kaos.

Spännande kväll vi hade igår.

Våra grannar bråkade med varann, slänge ut varann ur lägenheten, skrek i trapphuset.
Levde djävulen, helt enkelt.
En annan granne skrek åt dom i trapphuset att hålla käft.

Vi ringde störningsjouren.

1 vanlig polisbil, 1 polisbuss och 1 securitasbil kom.


Trodde att dom skulle slå sönder dörren till grannen eftersom dom inte öppnade.
Polisen började hota dom att om inte dom öppnar, så öppnar snuten.
Tillslut öppnade grannen dörren.

Som sagt, spännande kväll.

Idag har det härjat en massa folk där.
Nå kostymnissar som kör med etanolbilar.


Snö!!

Jäklar vad det snöar ute, vill inte köra bil idag.
Avbokade mitt möte med jobbcoachen också, klass 1 varning ute på vägarna.

Tur att man bor i lägenhet så man slipper skotta, man hade ju annars vart tvungen att skotta var 5:e minut.

Är hemkommen från Madde nyss, Hälge fick busa lite med Goliat.
Bilder kommer sen när Madde skickat dom till mig.

Nu ska jag tvätta lite kläder, om jag ids.


(bilden är från google)

Måndag.

Behöver man säga mer än måndag?
Usch, hatar måndagar.

Nåja, Hälge o jag hade kul iallafall.


Jag vill pussa matte!


Nu fick jag pussas!


Give me five!


RSS 2.0